Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Μνήμη Χαραλάμπους Δημητρίου (αποφ. '74)

Με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετήσαμε την Παρασκευή 18.11 τον δικηγόρο Χαράλαμπο Δημητρίου, απόφοιτο της τάξης του 1974, ενεργό και δραστήριο μέλος του Συλλόγου μας με πολυσχιδή κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα, θανόντα αιφνιδίως.

Ο κ. Δημητρίου, γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών το 1974. Δικηγόρος Αθηνών παρ' Αρείω Πάγω, ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές Σπουδές (LL.M) στο London School of Economics του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο, στο Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο, στο Συγκριτικό Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο των Ευρωπαϊκών Οργανισμών. 

Έγινε δεκτός στο Δ.Σ.Α. το 1981 και στη συνέχεια στο Εφετείο Αθηνών και στον Άρειο Πάγο. Διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, λέκτορας στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου την περίοδο 1982-1983 και Επιστημονικός Συνεργάτης και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Πολιτικών Μελετών και Επιμόρφωσης (Ι.ΠΟ.Μ.Ε.). Διετέλεσε επίσης ειδικός Νομικός Σύμβουλος του Υφυπουργού Γεωργίας κ. Ε. Μπασιάκου (1992-1993) και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη (2004-2007). 

Ο εκλιπών στήριζε τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΠΣΠΑ και συμμετείχε αδιαλείπτως στις δραστηριότητες μας, με εξέχουσα μεταξύ αυτών τη συμμετοχή του στην Οργανωτική Επιτροπή του Εορτασμού των 80 χρόνων από την Ίδρυση του ΠΣΠΑ. Αιωνία σου η μνήμη, κύριε συμμαθητά...

1 σχόλιο:

  1. Για όλους εμάς που καταγόμαστε, από την ιδιαίτερη πατρίδα του Μπάμπη, το Λεοντάρι Θηβών, η απώλειά του είναι μεγάλη. Όλο το Λεοντάρι θρήνησε τον πρόωρο χαμό του, και σύσσωμο τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία. Ο Μπάμπης, υπεραγαπούσε το χωριό μας, το είχε στην καρδιά του και το είχε ευεργετήσει πολλαπλώς. Ξεχώριζε για την ταπεινότητά του και ας είχε τόσα πολλά χαρίσματα. Είμαστε όλοι υπερήφανοι που καταγόταν από το χωριό μας. Μπάμπη θα σε θυμόμαστε για πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή