Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Επαγγελματική δικτύωση των αποφοίτων μας με αξιοποίηση της εφαρμογής LinkedIn

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΠΣΠΑ συντηρεί διαδικτυακή ομάδα στην εφαρμογή LinkedIn με σκοπό την επαγγελματική δικτύωση των αποφοίτων μελών μας. Για την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας και χρήσης της εφαρμογής αυτής και των δυνατοτήτων της εφαρμογής LinkedIn δημοσιεύουμε σήμερα σχετικό άρθρο που βρήκαμε στο www.kariera.gr και παρουσιάζει τρόπους για να μεγιστοποιήσει ο καθείς ημών την παρουσία του στην εφαρμογή αυτή. Τίτλος: «Μάθε τα πάντα για το LinkedIn και αξιοποίησέ το»

Αν νομίζεις ότι το το LinkedIn είναι απλώς ένας τρόπος για να μαθαίνεις  που εργάζονται οι πρώην συμφοιτητές σου και οι παλιότεροι συνάδελφοί σου κάνεις λάθος. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το facebook και το twitter παραμένει το πιο επαγγελματικό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτό γιατί μπορεί να σε βοηθήσει στην αναζήτηση εργασίας, στη δημιουργία του δικτύου επαφών σου και να σε κρατήσει ενήμερο για τα νέα του κλάδου σου. Βέβαια, αν γνωρίζεις πώς να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη του LinkedIn μπορεί να σε βοηθήσει σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματική σου σταδιοδρομίας και όχι μόνο όταν ψάχνεις δουλειά.

Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να βελτιώσεις το επαγγελματικό σου προφίλ ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Γράψε με λεπτομέρειες τις  περιγραφές θέσεων εργασίας
Το να αναφέρεις στο προφίλ σου στο LinkedIn μόνο την  τρέχουσα εργασία σου δεν αρκεί. Όταν οι  recruiters περιηγούνται στο site για να αναζητήσουν πιθανούς υποψηφίους, ενδιαφέρονται να δουν και την προηγούμενη εμπειρία σου τουλάχιστον 10 χρόνια πριν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να συμπληρώσεις όλη την προϋπηρεσία που διαθέτεις, αλλά και μία σύνοψη από τα επιτεύγματα που έχεις πετύχει στην καριέρα σου.

Φρόντισε να είσαι επαγγελματίας
Με το LinkedIn πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι δεν έχει καμία σχέση με το Facebook ή οποιοδήποτε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείς στον ελεύθερο χρόνο σου. Η κακή χρήση του με αργκό όρους θα μπορούσε να σου σταθεί εμπόδιο σε μία πρόσληψη. Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει το email σας στη σελίδα σας προκειμένου κάποιος εργοδότης να έρθει σε επαφή μαζί σου.

Κάνε περισσότερες συνδέσεις
Το μυστικό στο LinkedIn είναι απλό. Όσο περισσότερες συνδέσεις κάνεις, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να βρεις δουλειά. Για να επεκτείνεις το δίκτυό σου θα πρέπει να είσαι πολύ δραστήριος εκεί και να επαναξιολογείς κάθε μήνα τις συνδέσεις σου. Έτσι γρήγορα θα πετύχεις το στόχο σου.

Δραστηριοποιήσου στον κλάδο σου
Γίνε ενεργό μέλος  στις ομάδες που συμμετέχεις. Απάντησε σε ερωτήσεις όταν έχεις την εμπειρία, πάρε μέρος στις συζητήσεις που γίνονται στα φόρουμ και κατέθεσε  την άποψή σου όταν γνωρίζεις κάποιο θέμα. Αν οι άλλοι βλέπουν ότι διαθέτεις «περιουσιακά στοιχεία» για τον κλάδο σου είναι  πιθανόν να επικοινωνήσουν μαζί σου σύντομα και να σου δώσουν μία επαγγελματική ευκαιρία.

Προσέγγισε τους επαγγελματικούς σου «φίλους» live
Επειδή οι συνδέσεις σου είναι online, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να συναντήσεις τον κόσμο αυτό από κοντά. Χρησιμοποίησε το LinkedIn για να βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιους ανθρώπους, ώστε να σπάσει ο πάγος και να προωθήσεις τα επαγγελματικά σου ζητήματα πιο εύκολα.

* Συγγραφεύς του άρθρου του kariera.gr είναι η κα Μίνα Μπαγιώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου